Úvod Olympijského festivalu v Ostravě a na Bílé přilákal přes 17 tisíc lidí

13. únor 2018

Přes 17 tisíc návštěvníků prošlo Olympijským festivalem v Ostravě a ski centrem na Bílé v Beskydech během prvních tří dnů olympiády. O olympijské sporty mezi dospělými a hlavně dětmi je velký zájem.

„My jsme spokojení s víkendem. Program byl u Ostravar Arény a ve středisku Bílá. U Ostravar Arény jsme měli v sobotu 4200 návštěvníků, ve ski areálu 2000 prodaných permanentek. V neděli to bylo přes 5000 návštěvníků v Ostravě a znovu 2000 na Bílé. To znamená od pátečního otevření 17 tisíc návštěvníků a s tím jsme spokojení,“ vypočítává projektová manažerka Českého olympijského výboru Naďa Černá.

Největší zájem byl mezi návštěvníky jednoznačně o curling a pak to byly boby, saně, skeleton. „Tam jsou fronty. Běžky a u toho laserová střelnice – to si také lidé nenechají ujít,“ dodává Černá.

I v tomto týdnu je toho pro sportovní nadšence v Ostravar Aréně a kolem ní nachystáno mnoho. Návštěvníci uvidí velmi pestrou skladbu. Bude tady paralympijský den, který nabídne ojedinělé sporty.

„Například běh poslepu s trasérem, exhibici sledge hokeje nebo zvukovou střelbu. To bude středa 14. února. Ale čekají nás tady i workshopy mazání lyží s profesionálním servismanem, panem Fouskem, kterého doplní Martin Petrásek,“ prozrazuje program na nejbližší dny člen organizačního týmu Olympijského festivalu Miloš Židík.

A ještě lehce nastíní i další víkend: „Čekají nás Raškohrátky, exhibice v krasobruslení a takovým bonbónkem bude možná komentovaný trénink hráčů HC Vítkovice Ridera.“

Vítkovičtí hokejisté by se měli fanouškům v přípravě na nejdůležitější část sezony předvést hned dvakrát. Ve čtvrtek a v sobotu.

autor: ddp
Spustit audio