V Bohumíně otevřeli nově upravený Rafinérský lesík

30. září 2010

Lidé v Bohumíně si užívají babí léto v nově opraveném rafinérském lesíku. Zpustlá a zarostlá lokalita se proměnila v moderní park , který nabízí zábavu a odpočinek pro děti i dospělé. Jsou tam prolézačky, lanovky, ale i běžecká dráha nebo speciální oplocený areál pro venčení psů. Jak se tam bohumínským líbí?

Dosud nevzhledná plocha o rozloze pěti hektarů se proměnila na moderní parčík, se spoustou atrakcí. Nákladná rekonstrukce za 17 miliónů korun trvala dva roky. Areál láká desítky dětí i dospělých.

„Myslím, že je super, že nám to tady postavili, protože čím více toho tady pro děti je, tím je to lepší. A děti jsou tady nadšené, takže je to určitě báječná věc,“ pochvaluje si jedna z maminek.

U lanové dráhy potkávám usměvavou paní učitelku s dětmi z mateřské školy. „Dítě si sedne na takovou dřevěnou desku a jede až na druhou stranu,“ popisuje učitelka. „Moc se nám to tady líbí, je tady spousta atrakcí, na kterých se děti vyřádí. Opravdu je to moc hezké,“ dodává.

Z místa plného dětského křiku a jásání jdu kousek dál, do oázy klidu. Tady, v oploceném areálu, je ráj pro pejskaře. Jejich čtyřnozí přátelé se tady mohou proběhnout bez vodítka a majitelé tady mají k dispozici i nezbytné sáčky pro sběr psích hromádek.

„Je to tady pěkné. Jsem tady tedy podruhé, bydlím kousek, ale moc se mi to tady líbí. Jsme spokojeni. Teď bude záležet na lidech, jestli to budou udržovat,“ říká majitelka psa.

Rafinérský lesík protínají stezky i běžecké dráhy, říká mi cestou Jitka Ptošková z bohumínské radnice. „Tady právě procházíme takovou loučkou, která zde nově vznikla a má být určena pro opalování, pikniky nebo rekreaci. A je tady umístěno i pítko s pitnou vodou,“ vysvětluje.

Rafinérský lesík si oblíbili i dospělí. Mohou tady cvičit na kladině, bradlech nebo hrát ping pong.

autor: ada
Spustit audio