V Bruntále a Krnově připravují nové stavební parcely. Chtějí tak zabránit odlivu lidí

10. říjen 2018 08:10

Nedostatek pozemků pro stavbu rodinných domů teď řeší lidé v Krnově nebo Bruntále. Radnice proto po letech plánují zasíťování nových parcel, které budou postupně nabízet. Mnoho lidí totiž odchází za vhodnými pozemky do sousedních obcí. Například v Bruntále teď investují skoro 13 milionů korun do zasíťování 18 parcel.

„Parcela zvaná Skrobovická 1 už je skoro zastavěná, má už i svůj název – jmenuje se ulice Buková. Na ni chceme navázat další výstavbou rodinných domků a reagovat tak na poptávku po individuálním bydlení v Bruntále,“ říká mluvčí bruntálské radnice Jiří Ondrášek.

V současné době tady probíhá příprava realizace inženýrských sítí. „Jsme před podpisem smlouvy na tyto práce, které by měly být zhotoveny v průběhu následujícího roku,“ dodává Ondrášek.

Podobně jsou na tom i v nedalekém Krnově, kde pod Kabátovým kopcem připravují skoro 40 parcel. Za jejich přípravu radnice zaplatí přes 51 milionů korun.

„Velikost pozemků by měla být od 900 do 1200 metrů čtverečních. V dokumentaci se řeší dopravní řešení a technické napojení na inženýrské sítě,“ upřesňuje mluvčí krnovské radnice Dita Círová.

autor: Klára Kohutová
Spustit audio

Související