V červenci zemřel na silnicích v Libereckém kraji jen jeden člověk, počet nehod byl ale vyšší než loni

Při dopravních nehodách v Libereckém kraji zemřel v červenci jeden člověk, tedy stejně jako loni v první polovině letních prázdnin. Od začátku roku si nehody v kraji vyžádaly osm životů, loni byli za stejné období na silnicích v kraji jen čtyři mrtví. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie a informací ČTK.

Letošní jedinou červencovou obětí byl motocyklista, který se v neděli 5. července večer střetl u Horní Branné na Semilsku s osobním autem. I když se ho svědci a později i záchranáři snažili oživit, svým těžkým zraněním na místě podlehl. Řidič osobního vozu zraněn nebyl.

Celkem se v červenci v Libereckém kraji stalo 394 nehod, o 52 víc než před rokem. Šest lidí při nich bylo těžce zraněno, 133 vyvázlo s lehkým zraněním. Škody se blíží 19 milionům korun, což je pod ročním průměrem.

Nejčastější příčinou nehod bylo podle policie nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Nejvíce nehod se stalo v sobotu 4. července, kdy jich policisté v kraji řešili 19.

autor: reČRoL | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související