V Havířově se otevírá koupaliště Jindřich s novým nerezovým bazénem

15. červen 2020 08:10

Lidé z Havířova si dnes můžou porpvé zaplavat v novém nerezovém padesátimetrovém bazéně. Vedení radnice po opravách letos poprvé otevírá koupaliště Jindřich. Bazén byl starý přes 50 let a už byl ve špatném stavu.

„Původní verze byla okachlíkovaná. Když se začaly kachlíky odlupovat, přešlo se na verzi celobetonového bazénu. Ale beton má taky určitou trvanlivost. Pak jsme přišli na možnost obehnat bazén folií, která ale také nějakou životnost. Když začala praskat, přišli jsme s požadavkem dát ho do nerezu,“ vysvětluje plavčík Jindřich Dolanský, který na koupališti pracuje už 30 let a dokonce se podle něj i jmenuje.

Čtěte také

„Bazén má také olympijské rozměry, takže tady můžeme pořádat plavecké závody. Jsou tady i úchyty na časomíry a všechno splňuje potřebné parametry. A nerez je nerez, i z důvodu hygieny,“ popisuje ředitel správy rekreačních a sportovních zařízení v Havířově Radek Podstawka.

Opava bazénu stála město 44 milionů korun. „Není to jen o tom nerezovém bazénu, kde se udělala kompletní rekonstrukce. Je to i o infrastruktuře koupaliště – rekonstruovaly se i rozvody, což byla podstatná část investice,“ říká primátor Havířova Josef Bělica (ANO) s tím, že nový bazén je nejen praktický, ale i lépe vypadá.

Spustit audio

Související