V Kopřivnici se na víkend otevře dočasné mobilní odběrové místo

22. říjen 2020 19:55

V Kopřivnici se v pátek a o víkendu otevře mobilní odběrové místo. Přijít do něj mohou lidé z Kopřivnice a okolí, kteří byli odesláni k odběru do soukromé novojičínské nemocnice, kde ale odběrové místo o víkendu nefunguje.

Kraj chce vysláním mobilního odběrového týmu zabránit tomu, aby lidé za odběrem cestovali po regionu. Novinářům to dnes sdělila mluvčí kraje Nikola Birklenová.

Čtěte také

Mobilní tým bude vzorky na přítomnost koronaviru odebírat před kopřivnickou radnicí. Testovat se bude od 09:00 do 12:00, odpoledne mobilní tým vyrazí za občany z okolních obcí, kteří nemají možnost se k odběru dopravit svépomocí.

„Lidé z Kopřivnice a jejího okolí by o víkendu museli k odběrům jet až do Ostravy či jiného vzdálenějšího místa. Novojičínská nemocnice totiž o víkendu vzorky neodebírá. Mnozí lidé by tak museli jet k odběrům autobusem, také by mohly vznikat fronty, což opravdu v dnešní době není žádoucí,“ uvedl hejtman Ivo Vondrák (ANO).

Mobilní tým je určen lidem z Kopřivnice a okolních obcí, kteří byli odesláni k odběru v Novém Jičíně v období mezi 23. a 28. říjnem. „O těchto mimořádných odběrech má informace také policie, takže věříme, že vše proběhne bez sebemenších komplikací. Opět prosíme všechny občany, aby při čekání v řadě dodržovali rozestupy a řídili se všemi pokyny,“ doplnil Vondrák.

Čtěte také

Moravskoslezský kraj navíc připravuje další posílení testovacích kapacit. Krnovská nemocnice má zajistit dva odběrové mobilní týmy, které by v průběhu příštího týdne začaly testovat s pomocí mediků, které vytipuje a určí kraj. Další tři odběrové týmy zajistí Hasičský záchranný sbor. Dva z nich budou působit na území Moravskoslezského kraje, o umístění třetího ještě bude rozhodovat Centrální řídící tým.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související