V Koryčanech na Kroměřížsku vybuchl rodinný dům. Zemřeli dva ze zasahujících dobrovolných hasičů

15. září 2021 15:23

Pět lidí se zranilo při výbuchu rodinného domu v Koryčanech na Kroměřížsku. Českému rozhlasu to řekla mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Lucie Javoříková. 

Při dnešním výbuchu rodinného domu v Koryčanech na Kroměřížsku zemřeli dva dobrovolní hasiči, řekl Českému rozhlasu hejtman Zlínského kraje Radim Holiš (ANO). Další dva hasiči jsou podle něj zranění.

Dobrovolní hasiči z Koryčan do domu vyjížděli na základě oznámení o úniku plynu. "V šesti mužích se vypravili na místo a došlo bohužel k výbuchu. Mohu potvrdit dvě osoby, které byly nalezeny bez známek života z řad dobrovolných hasičů. Další dva byli zraněni, dva vyvázli bez zranění a stále pomáhají v tom zásahu. Vyjadřuji upřímnou soustrast všem pozůstalým," řekl hejtman. 

Fakultní nemocnice Ostrava přijala po výbuchu jednoho zraněného muže. "Je ve vážném stavu, ale stabilizovaný," uvedla mluvčí nemocnice Petra Petlachová. Pacient a převzal urgentní příjem nemocnice a lékaři nyní rozhodují o dalším postupu.

Dobrovolní hasiči podle mluvčího generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Rudolfa Kramáře vyjížděli do domu kvůli oznámení o unikajícím plynu. "Ve chvíli, kdy začali zasahovat, došlo k výbuchu a destrukci domu, při kterém bylo zraněno několik osob," řekl Kramář.

Nyní podle něj na místě zasahuje 16 jednotek hasičů z několika krajů, USAR tým z Moravskoslezského kraje, jehož členové se specializují například na záchranu lidí ze zřícených budov. Sutiny prohledávají dva kynologové se psy

Výbuch rodinného domu v Koryčanech 15. 9. 2021
Spustit audio

Související