V Krnově mají nové mateřské centrum. Středisko volného času s ním má velké plány

11. září 2018

Ve městech kraje přibývá takzvaných mateřských center. Maminky nebo i otcové na rodičovské dovolené tam mohou přijít s dětmi a vyplnit čas, který by jinak třeba trávili sami doma. Jedno takové centrum se otevřelo i v Krnově. Ve středisku volného času je pro rodiče s dětmi připraven i pravidelný program.

V mateřském centru to voní novotou. Už na první pohled je vidět, že to má být pohodová místnost. Přitom někdy před půlstoletím tady byla kotelna, posledních zhruba 20 let pak cukrárna. „Nebyla tolik využívaná, takže vznikla myšlenka vytvořit tady mateřské centrum,“ říká Veronika Kozlíková, ředitelka krnovského střediska volného času.

„Pro maminky tady budeme každé dopoledne připravovat hodinový program, každý den na něco jiného, takže si maminky mohou vybrat.  Jeden den bude zaměřený třeba na tanečky a říkadla, další den na tvůrčí, kreativní činnost. Jiný den bude zaměřený na cvičení,“ nastiňuje ředitelka.

V centru by pak měla fungovat i poradna. Jednou měsíčně budou připravovat semináře a besedy. „Budou se věnovat právě tématům, která maminky potřebují. Plánujeme také, že by se tady maminky mohly potkávat s psycholožkou a pohovořit si s ní o problémech, které řeší,“ dodává Veronika Kozlíková.

autor: Klára Kohutová
Spustit audio

Související