V Krnově připravují stavbu nových městských lázní. Takový areál ve městě chybí

14. listopad 2020 07:10

U krnovského koupaliště do několika let vzniknou nové městské lázně. Zastupitelé tam schválili změnu územního plánu. Zároveň město počítá s uvolněním 15 milionů korun na plány stavby. Krytý bazén s atrakcemi pro děti ve městě dlouhodobě chybí.

Ve městě fungují staré lázně, kterým místní často přezdívají „krnovské retro“. Ty už jsou podle starosty Tomáše Hradila (SNK) na hranici životnosti. „Neobstojí technicky, provozní náklady jsou vysoké – roční provozní ztráta je víc než sedm milionů. A víme, že rodiny s dětmi jezdí jinam, protože tady nemáme moc co nabídnout,“ říká starosta.

Nový krytý bazén má vyrůst v blízkosti letního koupaliště. „Provozně, funkčně, prostě je velmi výhodné mít venkovní koupaliště a krytý bazén dohromady. Máte jedny šatny, jedno zázemí, technologie – všechno je pohromadě,“ dodává starosta.

Město už má hotový plán na to, co všechno má budoucí wellness centrum obsahovat. „Bude tam 25metrový bazén s osmi plaveckými drahami, abychom vyhověli potřebám plaveckého oddílu. Bude tam dětský bazén, samozřejmě tobogány a poměrně robustní sauna,“ upřesňuje Hradil.

Příští rok chce vedení města vyhlásit architektonickou soutěž. Začátek stavby nových lázní tady pak odhadují za pět let.

autor: Klára Kohutová
Spustit audio

Související