V moravskoslezské části Beskyd zimní sezona o víkendu skončila

27. březen 2023 07:26

V moravskoslezské části Beskyd zimní sezona o víkendu skončila. V sobotu se ještě lyžovalo v Bílé a v areálu SkiPark Gruň. Konaly se tam závěrečné karnevaly spojené s jízdou v maskách či přejezdem vodní plochy.

Sněhové podmínky jsou v horách už špatné, proto provozovatelé oficiálně sezonu ukončili. V omezené míře se možná ještě několik dnů bude lyžovat v areálu SkiPark Gruň, vyplývá z informací ČTK od provozovatelů zimních středisek.

„V sobotu jsme sezonu oficiálně ukončili. V pondělí ale přijede ještě jedna škola na lyžařský výcvik. Pokud to sněhové podmínky dovolí, pustíme dětem sedačkovou lanovku. Dorazit pak může i veřejnost. Zájemci by měli sledovat kamery na našem webu,“ řekl ČTK výkonný ředitel střediska SkiPark Gruň Kemal Rušitovič.

Provozovatelé lyžařského střediska v Bílé na Frýdecko-Místecku doufali, že počasí umožní, aby se u nich lyžovalo ještě týden. To se ale nepodařilo. „Ukončili jsme sezonu v sobotu. Sníh v posledních dnech doslova mizel před očima. V sobotu jsme jeli jen proto, že se zde konaly akce spojené s ukončením sezony. Už to bylo hodně na hraně," řekl ČTK pracovník střediska Martin Kacíř.

zdroj: ČTK
Spustit audio