V Moravskoslezském kraji je podle hygieniků 267 nemocných COVID 19

30. březen 2020 15:52

V Moravskoslezském kraji je podle hygieniků 267 lidí pozitivně testovaných na nový koronavirus. Za neděli přibylo 15 případů. Dva lidé se vyléčili. Podle krajské hygieničky Pavly Svrčinové z nových případů vyplynulo, že lidé dodržují karanténu.

Čtěte také

„Co je pozitivní, že kromě lékařů, zdravotních sester a pracovníků v sociálních službách, se nám díky dodržování karantény výrazně omezil počet kontaktů. Máme teď na jednoho nemocného dva, tři kontakty – jen opravdu ty, s ním žijí ve společné domácnosti. To nám trošku ulehčuje práci,“ poznamenala hygienička.

Čísla lidí s potvrzenou nemocí COVID 19 se liší od údajů ministerstva zdravotnictví. Zatímco hygienická stanice uvádí pacienty, kteří jsou aktuálně v kraji, ministerstvo zdravotnictví případy vykazuje podle místa trvalého bydliště.

Domovy pro seniory i LDN zatím bez nákazy

V žádném z moravskoslezských domovů pro seniory ani léčebně dlouhodobě nemocných se nákaza COVID-19 zatím neobjevila. Novinářům to po dnešním zasedání krizového štábu řekl hejtman Ivo Vondrák (ANO). Kraj dnes apeloval na zaměstnance těchto zařízení, aby striktně dodržovali hygienická opatření a další nařízení.

Spustit audio

Související