V Moravskoslezském kraji za den přibyla stovka nakažených covidem-19

11. září 2020 11:46

Nakažených koronavirem výrazně přibývá už i v Moravskoslezském kraji. Ve čtvrtek byla nákaza odhalena u 99 lidí, o den dříve jich bylo 73. Vyplývá to z informací chytré karantény, které dnes zveřejnil hejtman Ivo Vondrák (ANO).

„Další rekordní přírůstky se nevyhnuly ani našemu kraji,“ uvedl Vondrák. Podle něj je jednou z hlavních příčin nárůstu zahájení školního roku a šíření nákazy ve školách. Kvůli koronaviru jsou v karanténě studenti i pedagogové ve školách napříč krajem, problémy se vyskytly na základních i středních školách.

Čtěte také

Zcela uzavřena je od pondělí například Základní škola Aleše Hrdličky v městské části Poruba. Pozitivní test na koronavirus tam měla vychovatelka družiny, která se účastnila porady a do karantény tak museli pedagogové. Škola kvůli tomu nebyla schopna zajistit výuku.

Nákaza se vyskytla třeba i v azylovém domě Armády spásy, kde onemocněli zaměstnanci i klienti. Mluvčí hasičů Petr Kůdela dnes uvedl, že ostravští hasiči dopoledne azylový dům Armády spásy dezinfikovali s pomocí teplého dezinfekčního aerosolu. Dekontaminovali všechny vnitřních prostory.

Celkem v kraji od počátku pandemie covidem-19 onemocnělo 5950 lidí. Aktuálně je v regionu nemocných 690 lidí. Z nemoci se dosud uzdravilo 5166 lidí a v souvislosti s nákazou zemřelo 94 nemocných. Hospitalizováno je 16 lidí.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související