V Moravskoslezském kraji za víkend přibylo 28 lidí s koronavirem

8. červen 2020 09:56

V Moravskoslezském kraji od pátečního rána přibylo 28 lidí nakažených koronavirem, celkově tak covidem-19 od počátku pandemie onemocnělo v regionu 1648 lidí.

Během víkendu zemřeli další dva lidé a počet obětí se tak v kraji zvýšil na 53. Z nemoci se dosud vyléčilo 982 nakažených. Vyplývá to z informací, které ráno zveřejnila Krajská hygienická stanice v Ostravě.

Čtěte také

V pátek bylo v regionu 1620 nemocných, celkově tak přibylo 28 nemocných. Z tohoto počtu 22 nemocných připadá na Karvinsko. Po dvou nakažených od pátku hlásí také Ostravsko (504 nemocných), Opavsko (203) a Frýdecko-Místecko (291). Bez nárůstu zůstává Bruntálsko s 26 nakaženými a Novojičínsko s 98.

Darkov překročil hranici 400 případů

Nejvíce nemocných připadá na Karvinsko, kde hygienici evidují 526 nakažených, v pátek jich bylo 504. Důvodem je ohnisko nákazy na Dole Darkov těžební společnosti OKD v Karviné, kde je podle posledních údajů hygieniků 407 pozitivně testovaných, jde o zaměstnance a jejich blízké.

Některé pozitivní případy byly zjištěny při plošném testování přímo v Darkově. Všechny vzorky ještě nejsou vyhodnoceny. Plošné testování má na dole pokračovat do úterý.

V dolech pokračují zpřísněná opatření. V Darkově se stále netěží a dělají se tam jenom práce nezbytné pro zajištění bezpečného chodu dolu.

autor: tif | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související