V Ostravě je podepsaná koaliční smlouva. Město dál povede ANO se SPOLU a Piráty

27. září 2022 13:58

Vedení Ostravy se po komunálních volbách nemění. Vítězné hnutí ANO dnes podepsalo koaliční smlouvu se SPOLU a Piráty, se kterými vládlo i v uplynulém volebním období. Primátorem zůstává Tomáš Macura z hnutí ANO.

Podle něj teď bude pro staronové vedení města klíčové, aby připravilo sérii opatření pro lidi i firmy na pomoc s energetickou krizí. „Ale současně budeme pokračovat v rozvoji města ve všech oblastech, které potřebnou pozornost zaslouží. Ať už je to budování a modernizace městské nemocnice nebo infrastruktury sociálních služeb, ať je to budování bytového fondu, podpora vzdělávání, kultury, sportu,“ uvedl primátor.

Hnutí ANO bude mít v Ostravě dál většinu v 11členné městské radě. Bude mít 6 křesel, 4 místa připadnou SPOLU a jedno Pirátům. V zastupitelstvu, které má 55 členů, má koalice 33 míst.

Volby v Ostravě vyhrálo ANO, které získalo 21 mandátů. Druhé Spolu má devět mandátů, třetí Ostravak bude mít osm zastupitelů. Čtvrtá SPD má sedm mandátů, čtyři zastupitele bude mít STAN, Piráti a KSČM po třech mandátech.

Spustit audio

Související