V Ostravě se znovu komplikuje stavba Prodloužené Rudné, zdrží se až o půl roku

7. červen 2017
Zprávy , Zprávy

V Ostravě se dále komplikuje stavba Prodloužené Rudné, části výpadovky směrem na Opavu. Ministerstvo životního prostředí vrátilo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dokumentaci, která posuzuje dopady na životní prostředí.

Podle ministerstva je v podkladech cesta špatně označená. Podle mluvčího ŘSD Jana Rýdla se kvůli tomu příprava stavby zdrží. A jak dodává, na problém s označením silnice se mohlo přijít už dávno v takzvaném zjišťovacím řízení.

„Bohužel k tomu nedošlo. A teď tedy, poté co my jsme podali úplně všechny podklady, tak jak jsme měli – a jsme si naprosto jisti jejich kvalitou – a můžou být takto odbaveny, tak bohužel jsou vlastně úředně odloženy,“ říká mluvčí ŘSD.

Příprava stavby se zpozdí o několik měsíců. Na Prodloužené Rudné zbývá dostavět poslední zhruba 400 metrový úsek. Hejtman Ivo Vondrák (ANO) odhaduje další prodloužení příprav na půl roku.

„Souběžně s tím běží ten problém, že vlastně potřebujeme pozemky, na kterých je to věcné břemeno vyvlastnit, nebo se dohodnout na nějakém řešení, protože tam je stanovená cena, za kolik se to dá vykoupit, abychom mohli skutečně začít stavět. Takže jsou to dvě věci, které blokují dokončení stavby,“ dodává hejtman.

autoři: mrk , iha
Spustit audio