V Ostravě začíná klubový festival PENDL. Třetí ročník představí tři desítky účinkujících

24. únor 2017
Dobré odpoledne

Největší klubová noc na severní Moravě – to je multižánrový festival PENDL. Letošní třetí ročník nabídne desítky interpretů napříč známými jmény, lokálními oblíbenci i neznámými talenty. Festivalovou atmosféru, která naplní kluby a ulice Ostravy, můžete zažít už dnes večer. Detaily nám řekl dramaturg ostravského kulturního centra Cooultour Filip Košťálek.

Myšlenka na uspořádání Ostravské klubové noci se zrodila ve vaší hlavě. Proč PENDL?

PENDL proto, že chceme rozpendlovat centrum města Ostravy. Chceme, aby lidé chodili ulicemi za kulturou a v tomto případě hlavně za hudbou. A aby si to své město užili na jednu noc tak, jako všechny metropole fungují, tedy plné lidí.

Na internetových stránkách Cooultouru máte už delší dobu napsáno ‚Interprety pro letošní 3. ročník PENDLU už nehledáme, děkujeme.‘ Kolik jich tedy letos bude?

Letos bude celkem 24 kapel a zhruba osm DJs, takže více než třicítka interpretů vystoupí během jedné jediné noci.

Po kterých klubech budou návštěvníci Ostravské klubové noci pendlovat?

Lidé můžou navštívit Cooltour, vedle Marley, potom Barrák, Dock, Starou arénu, Goru a také klub Fabric.

Novinkou letošního PENDLu je diskusní scéna. Kdo a o čem bude kde diskutovat?

Diskusní scéna startuje už před koncertním programem ve tři hodiny ve Staré aréně. Bude rozdělena do dvou diskuzních bloků a hosty budou například náměstek primátora města Ostravy pro kulturu pan Pražák nebo třeba ředitel Cooltouru Andrej Harmečko, potom dále starostka obvodu Moravská Ostrava a Přívoz a další. Diskutovat se bude o palčivých tématech, které trápí každého milovníka kultury v Ostravě.

Stará Aréna

Ještě na závěr odkdy dokdy se bude v Ostravě pendlovat?

Koncertní program začíná v šest večer a jak už jsem předeslal, ve tři hodiny začíná diskuzní scéna. Pendluje se až do rána, přičemž poslední koncert končí o půl druhé, ale následuje afterparty ve Fabricu.

autoři: dam , hup
Spustit audio