V Ostravě začíná unikátní výstava o Asii Šangri-la

22. červen 2012

Chrámové tance a ochutnávka himalájské kuchyně otevřou v 17:00 na ostravské Černé louce výstavu Šangri-la. Autentické předměty, fotografie i živá zvířata zavedou návštěvníky do čtyř asijských zemí proslulých svou historií, kulturou a přírodními zajímavostmi.

Bhútán, Nepál, Tibet a Indie učarovaly cestovateli a sběrateli Rudolfu Švaříčkovi, který ze stovek jedinečných exponátů připravil putovní výstavu. V Ostravě bude k vidění až do konce listopadu.

„Všechno, co je kolem nás na výstavě Šangri-la, jsem dovezl za 22 let. Je to asi jako u každého kluka – chci si odvézt jednu malou masku, pak větší, pak nějaký oštěp... Postupně se ta má domácí kolekce zvětšovala a bobtnala. Dnes je z toho výstava. Každý rok vlastně odlétám a vozím nové věci,“ říká cestovatel a sběratel.

Dlouhá řada expedic, filmy, výstavy, cestopisy, přednášky a poznávání - to je život Rudolfa Švaříčka, který unikátní výstavu – kterou v Bratislavě otevřel Dalajláma – do Ostravy přivezl. A jaké jsou chutě života Rudolfa Švaříčka? Můžete si poslechnout v záznamu Apetýtu Dagmar Misařové.

autoři: tif , čan
Spustit audio