V Třinci šel hokej stranou po tragédii v rodině kapitána Vrány

2. březen 2021 17:46, aktualizováno

Dnešní zápas hokejové extraligy mezi Třincem a Litvínovem byl na poslední chvíli odvolán. Kluby se dohodly na jeho odložení s ohledem na tragické úmrtí v rodině kapitána Ocelářů Petra Vrány. Hrát se mělo od 17:00 v třinecké Werk aréně, mužstva ale neabsolvovala ani rozbruslení.

Obě strany hledají náhradní termín a zápas 50. kola chtějí odehrát v co nejkratším termínu, protože základní část má skončit tuto neděli. Litvínovští proto přenocují ve Slezsku. Teoreticky by se mělo hrát ve středu nebo ve čtvrtek, závěrečná dvě kola mají v pátek a v neděli s ohledem na regulérnost soutěže stanovené shodné datum i čas začátku.

„HC Oceláři Třinec a HC Verva Litvínov se dohodly na odložení zápasu 50. kola ze závažných důvodů, které nyní klubu nepřísluší zveřejňovat. Společně nyní hledají náhradní termín k dohrání zápasu,“ uvedly nejprve oba kluby na svých oficiálních webových stránkách. Večer poté potvrdily, že důvodem byla tragédie ve Vránově rodině.

„S obrovským smutkem jsme přijali zprávu o tragickém úmrtí v rodině Petra Vrány. Stalo se tak několik desítek minut před plánovaným začátkem utkání 50. kola,“ napsal třinecký klub na facebooku.

Podle informací médií dnes odpoledne zemřela hráčova manželka Lindsey. Podle webu polar.cz se pod ní propadl led, když se snažila zachránit štěně, které uteklo na zamrzlou přehradu Slezská Harfa.

Třinec byl tři kola před koncem dlouhodobé části první s náskokem jednoho bodu před Spartou, která dnes vyhrála v Českých Budějovicích a Oceláře předstihla. Litvínov, který vyhrál poslední čtyři duely, je jedenáctý a má zajištěný postup do předkola play off.

zdroj: ČTK
Spustit audio