V Třinci vyhrálo sdružení Osobnosti pro Třinec, vládnout může samo

6. říjen 2018 20:50

V Třinci už je sečteno 100 procent hlasů a slavit tam může sdružení Osobnosti pro Třinec v čele s dosavadní starostkou resp. primátorkou Věrou Palkovskou.

Sdružení získalo 47,08 procent hlasů, což je ještě lepší výsledek než před čtyřmi lety.  Teď bude mít sdružení Osobnosti pro Třinec 21 mandátů v 33členném zastupitelstvu. Druhé skončilo hnutí ANO 2011 před KDU-ČSL. Pětiprocentní hranici pak už překročili jen Nezávislí.

„Určitě je to pro mne velké překvapení – o pět mandátů více než v minulosti – protože nemáme žádný stranický sekretariát, žádný stranický servis, všechno jsme si dělali sami. Celou kampaň jsme postavili na výsledcích posledních dvanácti let a na tom, co připravujeme. Myslím, že je to i dobrá zpráva pro ostatní, že komunální politika se dá dělat slušně,“ reagovala Palkovská pro Český rozhlas Ostrava.

Sdružení dosud bylo v koalici s lidovci a TOP 09. Primátorka zatím vůbec netuší, zda s někým sdružení vstoupí do koalice, nebo využije pohodlné většiny a bude vládnout samo. Věra Palkovská pouze vzkázala, že chce spolupracovat se všemi slušnými lidmi. Další volební období vnímá jako velký závazek, bude pro ni v pořadí už čtvrté.

autoři: iha , tif
Spustit audio