Vánoční strom na Striezelmarktu není prý žádný fešák

25. listopad 2012

Do centra pozornosti saských médií se v minulých dnech dostal vánoční strom na Striezelmarktu. Největším z jedenácti drážďanských vánočních trhů, který je zároveň nejstarším adventním trhem v celém Německu.

Letošní vánoční strom byl jako obvykle dovezen ze saských lesů, jenže jak píší například v Sächsische Zeitung, není to žádný fešák. Zpočátku se dokonce mluvilo o tom, že se strom vymění, ale nakonec k tomu nedojde. Kvůli stánkům a výzdobě, které už na náměstí jsou, by to bylo logisticky náročné. Dobrá zpráva ze Strizelmarktu je, že cena za Glühwein zůstane stejná jako vloni – 2,5 eura.

Die sächsischen Medien widmen in den letzten Tagen ihre Aufmerksamkeit dem Weihnachtsbaum auf dem Striezelmarkt, einem von elf großen Weihnachtsmärkten in Dresden, der gleichzeitig der älteste Weihnachtsmarkt im ganzen Deutschland ist. Der diesjährige Weihnachtsbaum wurde wie gewöhnlich aus einem Wald in Sachsen hergebracht, aber es ist kein Topmodell. Zuerst wurde sogar darüber gesprochen, dass der Baum ausgetauscht werden sollte, aber letztlich bleibt er auf dem Markt stehen. Logistisch ist es nämlich wegen der Buden und Dekorationen, die auf dem Markt bereits aufgebaut wurden, sehr anspruchsvoll. Eine gute Nachricht ist, mit 2, 50 bleibt der Glühweinpreis im Vergleich zum Vorjahr gleich.


Zvětšit mapu

Také v Plauen se příprava vánočních trhů trochu zadrhla. Jak je to v Německu obvyklé, i tady se bude tradiční Glühwein nalévat do hrnečků vyrobených právě pro tyto trhy.

Spustit audio