Vánoční tradice, trhy, koledy, ale také lyžování... Vyberte si z našich tipů

16. prosinec 2022

Kam za kulturou, zábavou, pohodou v pátek a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

V Českém Těšíně je v plném proudu Vánoční strom. Akce, které probíhají na náměstí v centru města, dnes připomenou Vánoční tradice. Od 15:30 se představí místní kapely a sbory - mimo jiné pěvecké sbory Ta Grupa a Canticum Novum. Chybět nebudou andělé na chůdách, minizoo i ochutnávka vánočních jídel.

Zažít dnes ale můžete také Večer s pohádkou na frýdeckém zámku. Loutkové představení Pojďme spolu do Betléma v podání Těšínského divadla má začátek v 17 hodin.

Česká mše vánoční Jana Jakuba Ryby a jiné vánoční písně a koledy. To je program tradičního vánočního koncertu Pěveckého sboru Ondráš Nový Jičín. Dnes od sedmi večer se představí v novojičínském Beskydském divadle, kde také jako hosté vystoupí Pěvecký sbor Hustopeče nad Bečvou a Komorní orchestr Kopřivnice.

A přidejme také dvě hudební pozvánky do ostravských klubů: zatímco Parník bude od 19 hodin patřit seskupení My dva trio, které tvoří písničkáři Václav Khýr a Jiří Šoltis, v Hudebním bazaru zahraje od 20 hodin kapela Kazachstán.

O víkendu na lyže i do tepla

O víkendu se můžete vydat třeba na hory si zalyžovat. Podmínky jsou letos dobré. V provozu už jsou například středisko Opálená či v Malenovicích, a od pátku také Bílá, největší středisko moravskoslezských Beskyd. Zahájení provozu na sobotu pak připravují dva menší areály v těsné blízkosti Ostravy – Skalka a Vaňkův kopec.

 

Pokud máte raději teplo, zveme vás do skleníků Arboreta Nový Dvůr. I když se plánovaná stavba nového obřího skleníku neuskuteční, přesto je na co se dívat i na poměrně malém prostoru. Arboretum je otevřené i v zimě, a to denně od 8 do 16 hodin.

Spustit audio