Varování meteorologů před náledím trvá. Zejména v Moravskoslezském kraji a Vysočině

7. leden 2013

Namrzající cesty trápí řidiče v Moravskoslezském kraji i na Vysočině. Dál platí varování meteorologů před náledím. Řidiči i chodci s ním musejí počítat hlavně na severovýchodě republiky.

V Moravskoslezském kraji už silničáři mají v terénu veškerou techniku. Teploty v regionu se pohybují kolem bodu mrazu, a proto cesty namrzají. Řidiči by měli jízdě věnovat velkou pozornost, zejména u krajnic, kde mohou být zmrazky.

Problémy byly i ve vlakové dopravě na úseku Opava – Český Těšín, kde soupravy nabraly až třicetiminutové zpoždění. To se dotklo i Pendolina, avšak u něho nikoli kvůli počasí, ale vinou zlodějů, kteří ukradli další kabely.

Na Vysočině je zatím klid, ale silničáři i policisté nabádají k opatrnosti, protože teploty stále klesají. Do terénu vyjely sypače na Ledečsku, kde ve vyšších polohách preventivně sypou silnice solí a inertem.

Momentálně mají policisté hlášenu pouze jednu vážnější nehodu. Jde o převrácený kamion na 103. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno. Jde o úsek u Větrného Jeníkova a doprava je tam svedena pouze do jednoho jízdního pruhu. Protože se z auta vysypal náklad, granule, bude provoz omezen v této části dálnice zřejmě celé dopoledne.

autoři: leš , ada , Lucie Maxová
Spustit audio