Včelař a profesionální degustátor medu. Petr Vičan ochutná za den desítky medů
Umíte si představit za víkend ochutnat 80 medů? Pro Petra Vičana je to běžná záležitost. Kromě toho, že sám včelaří, je také školený degustátor medu. Na výstavě Včela v Ostravě navíc předvedl svou sbírku medů z celého světa.
Dáme vám také jeden tip na výlet k našim slovenským sousedům, a to do Muzea medoviny. Návštěvníci ostravského jarního veletrhu Včela se také měli možnost s tímto unikátním muzeem a jeho reprezentantem seznámit. A tak jsme toho využili také.
Související
-
‚Včelaření je větší droga než kouření. Jak vás chytne, už vás nepustí,‘ říká včelař Václav Sciskala
Co dělají včely v úlu v těchto dnech? A jak poznat dobrý včelí med? I na to jsme se ptali předsedy Včelařského spolku Moravy a Slezska.
-
Většina Čechů si myslí, že tmavý med je lepší, není to pravda
Med je asi nejznámějším produktem včel. Je nejen úžasnou pochutinou ale i nepostradatelným prostředkem alternativní medicíny a přírodním léčivem.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.