Ve Frýdku-Místku začíná třídenní cestovatelský festival o cykloturistice

12. leden 2018
Dobré odpoledne

Ve Frýdku-Místku dnes večer odstartuje 12. ročník třídenního festivalu Cyklocestování. Lidé se mohou těšit na cestopisné besedy a přednášky, chybět nebude ani výstava kol. Festival tradičně organizuje Martin Stiller.

Co máte pro návštěvníky festivalu připraveno?

Festival je tradičně o cestovatelských besedách cykloturistů a cestovatelů, kteří jezdí různě po světě na kole. Budou to cesty z Evropy, ze vzdálenějšího světa, ale i z domoviny, aby si každý našel to své.

Když někdo s cykloturistikou teprve začíná, poradíte mu, jaké vybavení si má pořídit a jak správně začít?

I to je cílem toho festivalu – aby se cykloturisté setkali, veřejnost se na ně přišla podívat a mohla zjistit, jak začít, nechat si poradit. Takže kromě diskuzí hned po samotných besedách jsou tam i workshopy, je možnost si s cestovateli popovídat mezi čtyřmi očima, případně si vybrat nějaké to zboží. Vystavena budou kola, nějaké produkty, prostě vše na jednom místě pod jednou střechou.

Kde přesně se festival koná a kdy začíná?

Tradičně ve Frýdku-Místku na plátně a v prostorách Nové scény Vlast. Dnes, tedy v pátek, začíná v 18 hodin a pokračuje celou sobotu a celou neděli. Všechno je na našich webových stránkách www.cyklocestovani.cz.

autoři: tif , Petr Soukup
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.