Ve službách Baníku. Srbský fotbalista Plavšič v klubu strávil téměř celou sezonu

7. červen 2023 10:28

Přijít do Baníku Ostrava odjinud z republiky není pro žádného fotbalistu jednoduché. Tím tuplem, když máte za sebou minulost ve Spartě nebo Slavii. Srbský křídelník Srdjan Plavšič přezdívaný "Srky" hrál za oba pražské kluby. Ale v Baníku se na jeho působení bude vzpomínat jen v nejlepším, přestože už v něm pokračovat nejspíš nebude. Ale na začátku Plavšič netušil, jak ho fanoušci přijmou.

„Nevěděl jsem, když přijdu ze Slavie, ze Sparty, jestli si nebudou myslet, že mám nos nahoru. Na některé jsem prý působil arogantně. Pak jsme se seznámili, jako první za mnou přišel Jarda Svozil a řekl mi – klobouk dolů, přišel jsi ze Sparty, ze Slavie a tady makáš pro Baník,“ pochválil obránce Svozil nového spoluhráče po několika trénincích.

Hned po prvním utkání v září si pak Plavšič získal i baníkovské fanoušky. „Věděl jsem, že když budu na hřišti makat každou minutu, že to lidé poznají,“ vzpomněl.

Sedmadvacetiletý Srb prožil v Baníku dobrou sezonu ve 24 zápasech dal pět gólů a na dalších pět přihrál. Dvanáctkrát byl vyhlášen hráčem utkání. Ale týmově to nevyšlo. Baník hrál ve skupině o záchranu.

„Baník tam, kde je teď, nepatří. A doufám, že už od příští sezony bude hrát minimálně tu prostřední skupinu. Jsem přesvědčen, že Baník patří nahoru,“ dodal Plavšič, který téměř jistě v klubu pokračovat nebude. Měl by se vrátit z hostování do Slavie Praha, ale chtěl by odtud vyrazit do zahraničí.

Plavšičovi se během zimní přípravy narodila dcerka Vina a v sobotu se doma v Srbsku bude ženit s partnerkou Anjou.

Spustit audio

Související