Vedení Těrlicka plánuje nové bydlení pro seniory. Úřad má tři studie novostavby

7. prosinec 2020

Vedení Těrlicka chystá stavbu nového rozsáhlého komplexu pro seniory v Hradišti. Nabídnout by měl desítky moderních bytů. Město už má v tuto chvíli vybraný pozemek a vypracované tři studie, jak by pavilony mohly vypadat. Bydlení je určené pro ještě samostatné seniory, v areálu ale bude sídlit i zdravotní sestřička nebo ošetřovatelka.

Nový komplex má vzniknout v Hradišti, kde obec před nedávnem zbourala starou budovu. „Na pozemku se nacházela budova bývalé školy, která sloužila jako duchovní centrum. Byla z přelomu 19. a 20. století, takže nejlepším řešením bylo ji zbourat,“ vysvětluje starosta Martin Polášek (Nezávislí).

Obecní úřad si nechal na stavbu nového komplexu vypracovat studie od tří různých ateliérů. Podmínkou bylo, aby stavba měla dva až tři pavilony. „Sešly se nám tři zcela odlišné studie. Jedna je futuristická, jedna je konzervativní a ta poslední vychází z takového selského stylu a je pojata v takovém retro designu. Ta se zatím všem, co ji viděli, líbila nejvíce,“ dodává starosta.

V nejbližších měsících bude následovat výběr toho nejlepšího návrhu. „Takže se náměty ještě bude zabývat osadní výbor Hradiště a následně o tom budeme diskutovat v zastupitelstvu,“ připomíná starosta.

Podle Martina Poláška by obec mohla začít se stavbou nejdříve za pět let. Cenu úřad odhaduje na přibližně 60 milionů korun.

Spustit audio

Související