Velikonoce a jídlo našich předků. Setkání s profesorkou Irenou Korbelářovou
18. duben 2022
Profesorka Irena Korbelářová se věnuje dějinám raného novověku a velkou část její práce tvoří jídlo našich předků. Pozvali jsme ji k mikrofonu, abychom s ní mimo jiné probrali velikonoční zvyky i tradiční jídelníčky. A ty jsou rozmanité.
Související
-
Masopust se zabíjením kozla. Jak etnografka z Hané objevila ojedinělé zvyky Ostravska
Markéta Palowská, rodačka z Hané, se před 20 lety rozhodla pro život v Ostravě. Nakolik i tady našla zajímavé tradice, obyčeje i předměty, o které se stará v muzeu?
Více o tématu
E-shop Českého rozhlasu
Procházet se vesmírem a dotýkat se hvězd je možné i ve svěrací kazajce…
Jan Pokorný, projektový manažer ČRo


Tulák po hvězdách
Vězeň Darrell Standing, původně profesor agronomie, byl za vraždu svého kolegy odsouzen na doživotí. Pět let pak strávil ve tmě v samovazbě, dost často i ve svěrací kazajce.