Velké změny se připravují v kině Vlast ve Frýdku-Místku

30. červenec 2018 08:40

Jediné kino ve městě získá nový promítací prostor a jeho kapacita se rozšíří o dalších 50 míst. S úpravami ve foyer kina se začne už letos, hlavní práce jsou ale naplánovány na příští rok. Kino chce lidem nabídnout i příjemný prostor, kde si mohou sednout a sdílet zážitky z filmu.

„Chceme, aby si tady mohlo sednout více než 20 lidí a aby se tady cítili příjemně. Ve chvíli, kdy se tady nahrne stovka lidí, tak ten prostor přestává být funkční,“ říká vedoucí kina Lada Žabenská.

Výměny se dočká třeba podlaha – ta nová bude litá a červená, čímž bude navazovat na barvu sedaček v sále. Dřevěné obložení bude bílé a opotřebované čalouněné sedačky nahradí kavárenský nábytek.

Další změnou bude nový promítací prostor. V současné době kino Vlast promítá 60 až 70 představení měsíčně a sál je přes sezónu vytížený až na 200 procent.

„Protože zde máme kromě kina také divadlo, koncerty a přednášky, tak jsme rozhodli ve foyer vytvořit nový promítací prostor. Plátno bude umístěno na úrovni dnešní pokladny, bude to taková kino-kavárna. Takže lidé budou moci sedět u stolečků, dát si víno, kávu a koukat se na film,“ dodává Žabenská.

Velké stavební úpravy v kině Vlast jsou naplánovány na rok 2019.

autor: iha
Spustit audio

Související