Velkokapacitní očkovací centrum v Ostravě prodlužuje otevírací dobu

3. listopad 2021 08:58

Velkokapacitní očkovací centrum na výstavišti Černá louka v Ostravě prodlouží svou otevírací dobu a fungovat bude i o víkendech a svátcích. Důvodem je rostoucí zájem o očkování. Informovala o tom Petra Petlachová, mluvčí Fakultní nemocnice Ostrava, která centrum provozuje. Ještě před časem se kvůli nízkému zájmu o očkování uvažovalo o uzavření centra, mělo být v provozu do konce října.

"Zájem lidí o očkování roste. Fakultní nemocnice Ostrava se proto spolu s Moravskoslezským krajem a statutárním městem Ostrava rozhodla výrazně rozšířit provoz Očkovacího centra Černá louka. V pracovní dny o dvě hodiny denně navíc a zároveň nově i o víkendech a svátcích. A rozšířena je také provozní doba očkovacího místa v budově polikliniky Fakultní nemocnice Ostrava," uvedla Petlachová.

Velkokapacitní očkovací centrum ve výstavním pavilonu A bude až do odvolání otevřeno denně, a to v době od 07:00 do 19:00. Očkování dětí tam bude možné vždy v úterý a ve čtvrtek v době mezi 08:00 až 17:00. Provozní dobu do 17:00 prodlužuje také očkovací místo v budově nemocniční polikliniky v Porubě.

Očkování v Nové Karolině

Stále je možnost se kterýkoli den v týdnu mezi 08:00 až 19:00 nechat očkovat i v obchodním centru Forum Nová Karolina, kde provoz očkovacího místa rovněž zajišťuje nemocnice.

"V obchodním centru Nová Karolina nadále očkujeme výhradně bez předchozí registrace, a to jednodávkovou vakcínou firmy Janssen. Zájemcům o vakcínu firmy Pfizer/BioNTech, kterou aplikujeme na Černé louce, doporučujeme se předem zaregistrovat. Pokud přijdou v určeném čase, předejdou čekání," uvedla náměstkyně ředitele FNO pro léčebnou péči Zuzana Čermáková.

Rezervace termínu

Registraci a rezervaci k očkování lze provést na internetové stránce Reservaticu nebo prostřednictvím Centrálního registračního systému, případně na infolince 1221. Platí to rovněž pro zájemce o třetí posilovací dávku očkování.

Ještě v polovině října se uvažovalo o uzavření velkokapacitního očkovacího centra, které je největším očkovacím místem v regionu. Důvodem byl klesající zájem o očkování. Už o několik dní později, ale bylo rozhodnuto, že provoz centra zůstane zachován, nyní se kvůli rostoucímu zájmu prodlužuje i jeho provozní doba.

zdroj: ČTK
Spustit audio