Velkou radost ale i starosti mají dobrovolní hasiči s novou technikou, kterou dostali od města

15. únor 2015
Zprávy , Zprávy

Moderní hasičské stříkačky s vybavením teď získaly hned dvě jednotky dobrovolných hasičů z Ostravy. Cisternové stříkačky mimo jiné přivezou na místo požáru dvojnásobné množství vody než ty původní a mají i lepší podvozek do členitých terénů.

Třicet let čekali dobrovolní hasiči z Pustkovce na nový stroj, teď se dočkali. Jenže s ním nastal problém s parkováním. Starosta Ostravy-Pustkovce Stanislav Pyš (ČSSD) vysvětluje, že automobilová stříkačka je větší než původní, a tak zajet s ní do garáže je opravdu kumšt. Řidič k tomu potřebuje pomoc navigátora.

„To je špatné, ale studii na novou požární zbrojnici nám město zaplatilo, tak se budeme starat o peníze a novou hasičárnu,“ dodává starosta.

Nová hasičská technika pro dobrovolné hasiče

Novou stříkačku dostali také v Polance. Tam jsou na tom s místem podle starosty Pavla Bochnii (nezávislý) lépe, i když jen o málo.

„Pět centimetrů na každou stranu chybí ode zdi, ale vejde se. Nemají to jednoduché, řidiči se s tím teď budou muset vypořádat, naučit se to ovládat, parkovat,“ říká starosta.

Dva nové vozy dobrovolným jednotkám pořídilo město za přispění kraje a ministerstva vnitra. Vyšly na více než 12 milionů korun.

autor: iha
Spustit audio