Věříme si, říká třinecký trenér Varaďa před finále se Spartou

16. duben 2022

Velké hokejové finále v extralize už se blíží. Střet Třince a Sparty začne v pondělí ve Werk Aréně a Třinec bude proti velkému rivalovi usilovat o třetí mistrovský titul v řadě.

„Je to takové vyústění té sezóny. Věřím, že oba týmy měly ambice na to postoupit do finále a nakonec to oběma vyšlo. Pro nás je to samozřejmě těžký soupeř,“ říká před startem finálové série trenér Třince Václav Varaďa.

První finále v české extralize čeká na jednu z třineckých opor Andreje Nestrašila. Ten přišel před sezonou z Ruska a sám je odchovanec pražské Slavie, tedy velkého rivala Sparty.

„Musím říct, že se strašně těším. Už když Hradec vypadl a vypadalo to, že půjdeme na Boleslav a ne na Spartu v semifinále, tak jsem si říkal, že by bylo super, kdyby to vyšlo, kdybychom si mohli se Spartou zahrát finále. Což se tedy nakonec povedlo,“ říká Nestrašil.

Čtěte také

Tři sezony ve Spartě strávil Petr Vrána a v posledních dvou byl dokonce kapitánem týmu. Teď je z něho ale úspěšný kapitán Třince a má na kontě poslední dva mistrovské tituly. Soupeře už nevnímá nijak prestižně, spíše jeho kvalitu.

„Myslím, že se všichni těší, zase po roce máme možnost hrát finále a to je úžasné a všichni si toho vážíme. Série určitě bude těžká, to se dá očekávat. Sparta je vynikající manšaft, na konci sezóny chytla skvělou formu, nebude to nic jednoduchého,“ tuší důležitý člen prvního třineckého útoku, který se až v Třinci z věčně stříbrného stal zlatým.

Sparta prokazovala po Vánocích velkou kvalitu, ale trenér Varaďa si před avizovaným koncem v Třinci na soupeře věří. „Musím říct, že závěr sezóny měli velmi dobrý, navázali na to v play off, čili ta sebedůvěra pro ně bude hrát velkou roli. Ale my si na ně věříme a cítím, že náš tým se více vydá,“ dodává kouč.

Třinec vyhrál nad Spartou v sezoně všechna čtyři utkání. Doma 4:2 a 4:1, ale venku v O2 Areně to byly přestřelky. Oceláři zvítězili 7:4 a 8:5. Takové výsledky ale Varaďa neočekává. Jeho Třinec dostal v osmi vítězných zápasech letošní vyřazovací části jen sedm gólů.

Spustit audio