Veronice Kapcové učaroval Ekvádor a salsa. Jižní Ameriku přešla s ruksakem a chystá o tom další knihu

24. květen 2023

Cestovatelka Veronika Kapcová ráda putuje křížem krážem exotickými destinacemi. Autorka knih Úsměvné pocitopisy inspiruje k cestování na vlastní pěst a sama takto projela více jak 80 zemí světa.

Veronika Kapcová, cestovatelka a autorka dvou cestopisů

„Toulavé boty jsem si obula sama, protože u nás doma nikdo necestoval,“ přiznává. V dětství tancovala latinsko-americké tance, takže není divu, že ji to táhlo do Jižní Ameriky. „Pak jsem přičichla k salse a ta mě opravdu chytila!“

Jací jsou lidí z této části zeměkoule? „Velice milí, usměvaví. Nedělají si těžkou hlavu z některých věcí, což může být výhoda i nevýhoda.“

Tři roky žila v Ekvádoru, který společně se sousední Kolumbií považuje za místa, která jsou jí nejblíže. Tisíc kilometrů od západního pobřeží Ekvádoru leží v Tichém oceánu Galapágy. „Je to souostroví sopečných ostrovů. Daniel Defoe se tady inspiroval, když psal Robinsona Crusoa. Je to prehistorický svět, kde Darwin vypracoval svou teorii evoluce,“ popisuje autorka blogu Latina na cestách.

Jaké výhody má cestování s příručním zavazadlem? Jaké má zkušenosti se sólo cestováním a v páru? Na jaká zvířata narazíte na Galapágách? Nejen je o tom si povídala s Jarkou Vykoupilovou. Poslechněte si rozhovor, ve kterém vás čeká i krátká lekce ze španělštiny.

autoři: Jarka Vykoupilová , lop
Spustit audio

Související