VIDEO: Albert Černý s Lake Malawi a Klárou Vytiskovou zakončili festival Souznění

13. prosinec 2020, aktualizováno

Na Hukvaldech v neděli vyvrcholil 22. ročník Mezinárodního festivalu Souznění. O závěrečný galakoncert se postarali Lake Malawi Alberta Černého a Klára Vytisková.

Albert Černý (pochází z Třince) je autorem veškeré hudby a textů kapely Lake Malawi i předchozí formace Charlie Straight, která pozastavila svou činnost v roce 2013.  Za svou tvorbu obdržel čtyři ceny Anděl, dvakrát byl oceněn v hudební anketě Slavík a získal i cenu MTV. V listopadu letošního roku natočil svůj první česky zpívaný videoklip Nová láska, v Lake Malawi zpívá výhradně anglicky.

Albert Černý podepisuje fotografii Martina Straky, na které je zachycen ještě s kapelou Charlie Straight

Lake Malawi je česká indie-popová kapela, kterou založil její frontman Albert Černý v září 2013. Lake Malawi se nikdy netajili svými zahraničními ambicemi.

Klára Vytisková je nepochybně jednou z nejvýraznějších a nejrespektovanějších zpěvaček na české hudební scéně. Zpěvačka a skladatelka zaujme nezaměnitelným stylem, hlasovým projevem i podmanivým charismatem. Ať už jde o hudbu, kde je její doménou inteligentní pop, módu či lifestyle, Klára je prostě osobnost. Dokazuje to jak na svých koncertech či performance tak i jako moderátorka.

Dvojnásobná držitelka Ceny Anděl Klára Vytisková na sebe upozornila už ve skupině Toxique a širší veřejnost ji může rovněž znát jako porotkyni 4. řady soutěže Česko Slovenská SuperStar.

Související