VIDEO: Poslechněte si živý folklor a písně jižního Valašska v podání Cimbálové muziky Kašava

22. červen 2021

Cyklus Zpěvem k srdci tentokrát hostil Cimbálovou muziku Kašava. Ta vám spolu se svými sólisty zahrála a zazpívala z rozhlasového Studia 1 Českého rozhlasu Ostrava.

Významná folklorní kapela zahrála pod primášským smyčcem Petra Krále a v plynutí koncertu se představili nejen kmenoví pěvečtí sólisté Lenka Mrlinová a Martin Peprník, ale jako hosté i dvě šikovné zpěvačky a úspěšné účastnice celostátní soutěže Zpěváček Anna Mrlinová a Tereza Vítková.

Večer se nesl na lehké notě a v dobré atmosféře, primáš hýřil vtipem, na smeč nahrával průvodce večerem Jan Rokyta. Například když se Petra Krále zeptal, kolik CD nahráli v ostravském Studiu 1, zaznělo ve strohé odpovědi číslo tři. „No, spočítal bych to na prstech jedné ruky pracovníka na pile,“ reagoval Petr Král na další otázku, kolik CD nahráli v brněnském studiu.

autor: Jan Rokyta

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.