Vítkovicím se vstup do sezony povedl, výkony se projevují také na statistice

24. září 2019 07:50

Vítkovičtí hokejisté jsou v čele extraligových statistik. Přitom před startem soutěže o nich kritici mluvili jako o nejslabším mužstvu. Jenže po úvodních kolech je jasné, že omlazený tým bude nepříjemný pro každého. Aktuálně je v tabulce druhý za Libercem a bodoval ve všech pěti zápasech.

„Podceňovaný byl v médiích, my jsme přijeli s respektem k soupeři. Samozřejmě jsme měli rozebranou jeho hru a věděli jsme o jeho výsledcích. Je to mladé mužstvo, které hraje živý jednoduchý hokej,“ popisoval Vítkovice po vzájemném utkání Patrik Augusta trenér loňského finalisty z Liberce. Vítkovice většinu utkání vedly a nakonec prohrály až po samostatných nájezdech.

Na vlastním ledě porazily i loňského mistra z Třince. Mají tedy za sebou úspěšně ty nejtěžší zkoušky. „Asi to řeší všechna mužstva. Start do sezóny je důležitý pro tu mentální stránku každého hráče i celého týmu, ale zápasy jsou obrovsky vyrovnané. Takže bych z toho závěry nedělal. Každý trénink, který se podaří, je pozitivní věc pro mladý tým,“ upozorňuje trenér a generální manažer Vítkovic Jakub Petr na neustálou svědomitou práci.

Čtěte také

V létě se povedlo složení prvního útoku. Kreativní bruslař Stránský a dva střelci Bukarts s Lakatošem drtí soupeřovy obrany. „Dalo nám to takové zdravé sebevědomí a sílu, že se dokážeme stmelit a bodovat, porážet takové soupeře. Myslím, že jsme si sami sobě dokázali, že můžeme hrát s jakýmkoliv soupeřem. Toho se musíme držet, protože nás čeká dlouhá a těžká sezóna,“ má jasno střelec dvou gólů Dominik Lakatoš. Před sezonou přišel z Liberce a v novém mužstvu se rychle chytil.

„Každý zápas si mužstvo dokazuje, že se může rovnat s každým. Ale nesmí se o tom jenom mluvit, musíme to každé střídání, každou třetinu a každý ten zápas potvrzovat a utvrzovat se v tom, že můžeme být konkurenceschopní v této sezóně,“ doplnil k úspěšnému začátku sezony trenér Jakub Petr.

V pátek čeká Vítkovice další těžká zkouška. Přijede Kometa Brno.

autor: ddp
Spustit audio