Volby v Karviné vyhrála ČSSD, má 19 mandátů z 41, druhé je ANO

6. říjen 2018 22:22

Komunální volby v Karviné vyhrála ČSSD, získala 19 mandátů v zastupitelstvu, které má 41 členů. Druhé skončilo ANO s devíti mandáty. Třetí KSČM bude mít pět zastupitelů. Voleb se zúčastnilo 32,04 procenta voličů.

Čtvrté je sdružení Karvinskakoalice.cz, má tři mandáty. Rovněž tři zastupitele bude mít SPD, která skončila pátá. Šestá je koalice Piráti a Starostové se dvěma mandáty.

Sociální demokraté vyhráli v Karviné volby i před čtyřmi lety. Tehdy získali 33,81 procenta hlasů a 18 mandátů, letos 44,15 procenta a o jeden mandát více. Město vedli celé čtyři roky s komunisty, kteří měli osm mandátů za 16,36 procenta hlasů a nyní budou mít za 11,25 procenta pět mandátů.

Primátor Jan Wolf (ČSSD) řekl, že za výsledek je hrozně rád. „Budu se snažit pracovat, jak nejlépe budu umět,“ řekl. Jak by mohla vypadat koalice pro příští čtyři roky, zatím nechtěl hodnotit, protože ještě neměl prostudované konečné výsledky.

Připustil ale možnost pokračování současné koaliční spolupráce. „Pracovalo se nám dobře, neměli jsme žádné, myslím si, problémy. Samozřejmě nevím, jak druhá strana to bude vnímat, ale je to samozřejmě jedna z variant,“ řekl Wolf.

zdroj: ČTK
Spustit audio