Vrbické jezero v Bohumíně má novou půjčovnu lodiček a šlapadel

22. září 2021

Bohumín láká na novou atrakci pro turisty. U oblíbeného Vrbického jezera začne od tohoto pátku  fungovat půjčovna lodí. Zájemci si mohou zatím vybrat ze čtyř pramic a dvou šlapadel.

Půjčovna bude nyní v omezeném testovacím provozu, od příští sezóny už se počítá s plnohodnotným využitím. Lidé se zapůjčeným plavidlem budou moci vyrazit na vodu každý víkend až do konce října.

Čtěte také

„Půjčovna se poprvé otevře veřejnosti v pátek 24. září. V provozu bude i v sobotu a neděli a také o státním svátku v úterý 28. září. Návštěvníci ji budou moci využít každý další víkend až do konce října, samozřejmě pokud budou příznivé klimatické podmínky,“ uvedla mluvčí bohumínské radnice Jana Končítková.

V případě deště či poklesu teplot pod deset stupňů Celsia zůstane půjčovna zavřená. Obsluhu najdou zájemci na pláži u jezera. Ve stánku vyřídí formality, zaplatí a dostanou záchranné vesty.

„Maximální doba vypůjčení loďky či šlapadla je jedna hodina, ceny za jednotlivý typ plavidla se pohybují od 150 do 250 korun, v případě půlhodinové projížďky od 90 do 150 korun,“ dodala mluvčí.

Nové přístaviště na Vrbickém jezeře

Nové přístaviště má třicet metrů na délku a dvacet na šířku a kotvit v něm může až 18 loděk. Je vyrobeno z ocelových rámů a plastových plováků, které jsou bezúdržbové. Ze stejných komponentů vzniklo i plavecké molo, které mohou během letní sezóny využívat lidé k opalování a lepšímu přístupu do vody. Součástí rekreačního areálu je i chráněné koupání, pláž, cykloboxy, lavičky, gril, převlékárna a mobilní toaleta.

Spustit audio

Související