Všichni sloni v Zoo Ostrava jsou po několika měsících zase spolu

29. říjen 2017
Zprávy , Zprávy

Sloni v ostravské zoologické zahradě jsou po několika měsících opět všichni pospolu. Ošetřovatelé stádo rozdělili na začátku července v souvislosti s narozením sloního samečka.

Opětovné spojení všech slonů proběhlo v klidu a bez komplikací, informovala mluvčí ostravské zoologické zahrady Šárka Nováková. Také odchov malého sloního samce Chandrua, který se v ostravské zoo narodil 8. července, podle ní probíhá dobře.

„Mládě prospívá, stále saje mateřské mléko a od narození už také řádně povyrostlo, váží bezmála 290 kg. Proto se chovatelé rozhodli spojit všechny slony dohromady,“ vysvětluje mluvčí zoo.

Samice Vishesh s mládětem pobývala od porodu s nejstarší samicí Suseelou, odděleně od samice Johti a její dcery Rashmi. Sloni však měli po celou dobu kontakt – viděli na sebe a mohli se dotýkat přes bariéry.

K opětovnému spojení slonů došlo ve venkovním výběhu. „Slonice se přivítaly, navzájem se očichaly, podřízené samice se podřídily dominantní samici Johti. Vše proběhlo bez problémů,“ dodává mluvčí.

Návštěvníci mohou vidět sloní stádo pospolu ve venkovním výběhu každý den kolem poledne. Délka pobytu zvířat venku je závislá na počasí.

autor: tif
Spustit audio