Výbuch plynu v panelovém domě v Liberci. Hasiči evakuovali desítky lidí

16. srpen 2019 07:18

Minimálně 35 lidí hasiči v noci evakuovali kvůli výbuchu plynu v panelovém domě v Liberci. Požár způsobil explozi v jednom z bytů, kde se zranil jeden člověk. Ošetřili ho záchranáři. 

Při požáru v panelovém domě v Liberci v ulici Slovenského národního povstání zasahovalo sedm jednotek hasičů. Hořet začalo krátce po čtvrté hodině ranní v jednom z bytů v horních patrech osmipatrového domu. 

Zdravotnická záchranná služba odvezla na traumacentrum do nemocnice ženu s těžkým poraněním. Zranila ji exploze. Podle mluvčího liberecké záchranné služby Michala Georgieva je popálená, ale popáleniny jsou malého rozsahu. 

Některé obyvatele hasiči dostávali z bytů pomocí výškové techniky. K dispozici byl také evakuační autobus, který evakuovaným poskytl prozatímní zázemí.

Podle operačního důstojníka libereckých hasičů zatím není příčina požáru známa.

Stav budovy posoudí statik

„Podle posledních informací se už obyvatele z nižších pater mohou do bytů vracet,“ uvedla mluvčí hasičů Lucie Hložková. Obyvatelé z horních pater zatím kvůli vyšetřování události zůstávají mimo dům. 

Podle informací naší reportérky z místa jsou poškozeny přibližně tři byty. Primátor Jaroslav Zámečník ze Starostů pro Liberecký kraj ráno informoval o tom, že město je připraveno poskytnout lidem náhradní prostory.

autor: Redakce ČRo Liberec | zdroj: ČTK
Spustit audio