Vyhrajte vstupenky na rozhlasový koncert Hornické kapely ze Stonavy

20. srpen 2018

Srdečně zveme bývalé i současné havíře a ty, kdo mají rádi známé havířské písničky, na Koncert pro horníky. Těšit se můžete na Hornickou kapelu ze Stonavy.

Túfaranka ze Šakvic ve Studiu 1. Koncert kvalitní dechovky okořenil svérázným humorem Artur Kubica

Túfaranka ze Šakvic ve Studiu 1

Krojovaná moravská dechovka Túfaranka ze Šakvic zahrála u nás v hudebním Studiu 1 Českého rozhlasu Ostrava. Stalo se tak v úterý 2. května od 18:00 a moderování večera se ujal Artur Kubica.

Hornická kapela zahraje a zazpívá v rozhlasovém Studiu 1 ve čtvrtek 13. září v 18 hodin, večerem bude provázet Artur Kubica. Pozor, vstupenky nejsou a nebudou v prodeji – lze je získat jen jako výhru v soutěži ve vysílání Českého rozhlasu Ostrava.

Od pondělí 20. srpna až do neděle 9. září rozdáváme lístky každý den v několika soutěžních časech. Tak pozorně sledujte naše vysílání.

Pro ty, na které se štěstí neusměje, máme ale dobrou zprávu. Koncert můžete v přímém přenosu poslouchat ve vysílání Českého rozhlasu Ostrava, nebo ho sledovat živě na YouTube (přímý link je zde).

autor: Zita Šperlínová
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.