Za hudbu k videu zasněžených Pusteven sbírá Adam Uličný jedno ocenění za druhým

11. červenec 2021

Když letos v zimě skladatel a zpěvák Adam Uličný dával dohromady skladbu k videu fotografa Jiřího Barana, asi netušil, jakých poct se mu dostane. Ocenění už má z Kanady, z Paříže a naposledy z festivalu v Cannes.

„Je mi velkou ctí získat hlavní cenu Award Winner na mezinárodním filmovém festivalu v Cannes za hudební dílo Mountain Symphony. Děkuji porotě a celému týmu festivalu,“ uvedl na svém facebookovém profilu hudebník.

Úspěch v Cannes přišel jen necelý měsíc poté, co Adam Uličný zabodoval na filmovém festivalu v Paříži, kde získal hlavní cenu v kategorii Nejlepší originální dílo.

Čtěte také

První cenu rožnovský muzikant s ostravskými kořeny převzal už v dubnu – ocenění Award Winner v kategorii Best Composer získal Adam Uličný od poroty mezinárodního festivalu v Kanadě Phoenix Shorts Film Festival.

„Je to pro mne velká životní událost nejen z toho pohledu o jak významný typ ceny jde, ale vnímám to také jako zadostiučinění, za těch tisíce hodin strávených u piana, u kterého sedím od šesti let,“ řekl tehdy Českému rozhlasu Ostrava oceněný hudebník.

Podívejte se na uchvacující záběry beskydských Pusteven a Radhoště a poslechněte si originální hudbu, která po světě sbírá ocenění. Uprostřed horkého léta jsou tyto záběry obzvláště osvěžující.

Hudební skladatel, songwriter, zpěvák a multiinstrumentalista Adam Uličný pochází z Ostravy, vystudoval 12 let obor hra na klasický klavír. Jeho zaměřením a velkou oblibou je tvorba filmové hudby. Žije v Rožnově pod Radhoštěm.

Působil v několika kapelách, loni o sobě dal vědět sólovým projektem – dvě skladby jste mohli slyšet také ve vysílání Českého rozhlasu Ostrava. Videoklip k singlu V představách vysílalo i Óčko.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka