Žabeň láká k rodinnému výletu novou přírodní zahradou s relaxační zónou

31. květen 2018

Houpačky, prolézačky, lanová dráha, nebo také vrbový labyrint, lavičky, altán a pískoviště pro nejmenší. To vše nabízí Přírodní zahrada s odpočinkovou zónou, kterou vám představíme v obci Žabeň.

Místo jako stvořené pro dětské hry, zábavu a spoustu pohybu, ale také poznávání přírody nebo relaxaci. Právě takové najdete v Žabni na Frýdecko-Místecku.

„Přírodní zahrada je pro menší děti od školky až po první stupeň. Všechno by mělo být ve dřevě, v kameni, aby ty děti měly co nejblíž k přírodě. Jsou tam vrbové stavby a podobně. A druhá část je pro větší děti. Prvky jsou tam i kovové, je tam pyramida, houpačka. Máme tam krásné ohniště,“ popisuje starosta obce David Hejneš (nezávislý).

Kromě hřiště se místní děti starají o záhony s bylinkami, zeleninou. „Děti tam v současné době provádějí také takový pokus, kdy v zemi mají zakopaný odpad a zkoumají, za jak dlouho se rozloží,“ dodává starosta.

Přírodní zahrada je využívaná hlavně dětmi přilehlé školy, ale chodí sem také například senioři a vítáni jsou i přespolní. „Otevřeno máme i odpoledne, v létě až do osmi. Takže dá se říci, že děti tady mohou pobíhat a hrát si od rána do večera,“ zve David Hejneš.

autor: čan
Spustit audio