Začíná nový ročník hokejové extraligy. Do hry půjdou i Vítkovice a Třinec

14. září 2018 11:34

Hokejisté Třince i Vítkovic mají za sebou povedenou loňskou sezonu. Třinec nakonec skončil až ve finále play off na mistrovské Kometě Brno, Vítkovice po povedené základní části vypadly ve čtvrtfinále také s Brnem. Dnes pro obě mužstva začíná nová sezona.

„Musíme hrát jako minulý rok. Myslím, že poslední dva zápasy jsme tak hráli – ten náš nepříjemný hokej, kdy jsme dohrávali hráče, a hlavně se dodržoval systém a každý si plnil to, co měl,“ obrací se k posledním dvěma utkáním v Lize mistrů a loňské sezoně kapitán třineckých hokejistů Lukáš Krajíček, který bere za úspěch jen zisk mistrovského titulu.

Vysoké cíle má i stejně zkušený obránce Vítkovic Jan Výtisk, i když konkrétní být nechce. „Očekávání je velké, musíme si dávat ty nejvyšší cíle. Ale něco vyhlašovat dopředu to já moc nedělám. Před lety se to dělalo a pak to nedopadlo, tak od té doby si dávám pozor,“ říká Výtisk.

HC Olomouc vstoupí do extraligové sezóny zápasem s Karlovými Vary

Hráči HC Olomouc

Olomoucké hokejisty dnes čeká první zápas v novém ročníku extraligy. Jubilejní pátou sezónu po návratu do nejvyšší tuzemské soutěže Kohouti zahájí na domácím ledě. Jejich utkání s Karlovými Vary začíná v 18 hodin.

Jak na tom oba kluby jsou, ukáže až prvních několik zápasů. Třinec začíná dnes od 17:30 na ledě Zlína. „Zlín je pro nás vždycky takový specifický soupeř, ale už během minulého roku jsme s ním sehráli velmi dobré zápasy. Loňskou sezónu samozřejmě chceme potvrdit,“ říká trenér Třince Varaďa.

Vítkovice do sezony vstoupí v 18:00 v Pardubicích. „Zezačátku to asi bude hodně opatrné, přece jen je to první kolo. Možná na nás vletí, těžko říct. Ale spíš to bude opatrnější a o chybách – kdo udělá první chybu a tam se to asi bude lámat,“ předpovídá vítkovický útočník Šimon Stránský.

autor: ddp
Spustit audio