Zadara rada drahá. Suchý a Konopáč vytvořili perfektně sehraný autorský tým

24. březen 2023

Album Zadara rada drahá pánů Tomáše Suchého a Davida Konopáče je jednou z nejhezčích a nejnormálnějších desek loňského roku. Najdete na ní písně, které jakoby tady byly odjakživa. Autoři je jenom převedli z obecných postřehů a zkušeností do hudební a textové podoby.

Zní to tak jednoduše, ale dostat ten nápad, není až tak úplně samozřejmé. Pánové Suchý a Konopáč vytvořili perfektně sehraný autorský tým. Hudba pluje na vlnách popu, folku a country, žánrů, které ovšem nejsou vnímány a prezentovány otrocky. Spíš slouží jako brána k tomu, co chtěli autoři lidem sdělit.

Jejich písně jsou plné něhy, smutku, humoru a lásky v ideální kombinaci. Nic nepřevažuje ani nechybí. Poslech alba Zadara rada drahá plyne hladce a plynule. Prostě inteligentní, vtipná a hravá záležitost pro každého, kdo si chce u muziky odpočinout, zasnít se nebo pobavit.

Dnes si poslechneme písničku Madla u zrcadla. Zpívá ji Kateřina Chrenková a její melodie vám zůstane v srdci. Příjemný poslech Českého rozhlasu Ostrava Vám přeje Milan Bátor.

autor: Milan Bátor
Spustit audio

Související