Závod roku 2020 seriálu Visma Ski Classics: ČEZ Jizerská 50! Poprvé v historii

30. březen 2020 13:03

53. ročník nejvýznamnější české zimní akce předčil v hlasování legendární švédský Vasův běh i italskou Marcialongu.

Čtěte také

Slunce, dostatek sněhu, ideální povětrnostní podmínky, rekordní účast „hobíků“ a na startu světová elita včetně dvojnásobné olympijského vítěze Pettera Northuga. 53. ČEZ Jizerská 50 se zaryla hluboko do paměti všech účastníků už v únoru, teď se nesmazatelně zapsala do historie světového běhu na lyžích, když vyhrála v rámci seriálu Visma Ski Classics závod roku 2020.

Gratulujeme!

O pořadí rozhodují nejen lidé ze zákulisí seriálu, ale také členové jednotlivých týmů a samotní elitní závodníci. A že jde o vítězství zasloužené, potvrdil i vítěz celkového hodnocení Nor Andreas Nygaard: „Jizerská 50 byla letos fantastická. Závod jsem si skvěle užil a rád na něj vzpomínám. Vítězství je to zasloužené, i pro mě samotného to byl nejkrásnější závod, a to nejen letošního roku, ale celé kariéry,“ řekl norský závodník, který Jizerku letos ovládl v těsném finiši, s nadšením v hlase.

Můžete to brát i jako pozvánku na další pokračování Jizerské 50. Bude se konat o víkendu 12. – 14. února 2021. Registrace na závod se na www.jiz50.cz spustí během následujících týdnů.

autor: reČRoL | zdroj: Raul s.r.o.
Spustit audio

Související