Žena pobodala ve škole učitelku, jako rukojmí si vzala dítě

22. květen 2012

V jídelně základní školy v Havířově-Šumbarku žena pobodala vychovatelku. Útočnice si poté vzala jako rukojmí sedmileté dítě. Dívku se policii podařilo osvobodit a ženu zadržet.

K incidentu došlo po poledni v budově školy v Moravské ulici. Zatím je jasné, že útočnicí je třicetiletá žena, která si vzala jako rukojmí sedmiletou školačku. Dívku se policii podařilo po dvou hodinách osvobodit a násilnici zadržet.

Zraněná učitelka je v nemocnici na jednotce intenzivní péče. V péči lékařů je také holčička – podle policejní mluvčí není fyzicky zraněná, je ale otřesená.

Motiv incidentu a jeho další okolnosti přímo ve škole vyšetřují kriminalisté. Mluví se ale o tom, že útočnice byla pod vlivem drog.

Událostí jsou otřeseni pedagogové, stejně jako rodiče, kteří si do školy pro své děti přišli. Svého syna měla v té době ve škole i Světlana Zechová. Měla o něj velký strach.

„Nemám slov. Když si to představím – že mi kluk nepřišel ze školy a nevěděla jsem, co s ním je a pak jsem se dozvěděla tohle, tak první myšlenka byla: doufám, že je v pořádku, že jemu se nic nestalo. Je to hrozné,“ říká otřesená matka.

autoři: tif , š.iva , iha
Spustit audio

Více z pořadu