Zlín může opravit důležitou křižovatku Mostní - Březnická. Projekt má stavební povolení

28. červen 2022 17:57

Křižovatka Mostní - Březnická je jedním z důležitých uzlů na příjezdu do Zlína. K vytížené silnici II/490 ve směru na Uherské Hradiště, Uherský Brod i Luhačovice, se připojuje ulice Mostní.

Důležitá křižovatka ulic Březnická a Mostní ve Zlíně se může začít opravovat. Zlín získal stavební povolení.

Podle mluvčího radnice Tomáše Melzera město chystá v nejbližších týdnech vypsat veřejnou soutěž na zhotovitele přestavby.

Čtěte také

Stavební práce by mohly začít na podzim letošního roku a dokončeny v roce 2023.

Křižovatka Mostní - Březnická je jedním z důležitých uzlů na příjezdu do Zlína. K vytížené silnici II/490 ve směru na Uherské Hradiště, Uherský Brod i Luhačovice, se připojuje ulice Mostní. Ta je spojením do čtvrti Letná a je po ní vedena trolejbusová hromadná doprava.

Projekt zahrnuje rekonstrukci ulic Březnická, Mostní a U Zimního stadionu. V rámci rekonstrukce bude upraveno křížení ulice Březnická a Mostní, kde vznikne křižovatka řízená světelnou signalizací. Křižovatka se posune na úroveň nynější odbočky k hotelu Zlín. Přilehlý park u budovy Univerzity T. Bati se zvětší.

Vybuduje se nová společná stezka pro cyklisty a chodce, nové chodníky a současné chodníky budou zrekonstruovány. V Mostní ulici je navržena dvojice zastávek MHD. Zrušena pak bude nynější nástupní zastávka v prostoru točny MHD pod sportovní halou.

Na území mezi křižovatkou a sportovní halou má město Zlín hotovou architektonickou soutěž, takže již nyní zná podobu celého prostoru.

Spustit audio

Související