Zmizení krásné zpěvačky

28. říjen 2019

Byla mladá, krásná a talentovaná. Už více než 30 let je nezvěstná. Záhadně zmizela v létě roku 1988.

Folková zpěvačka Petra Bínová odjela jednoho letního rána z Tábora do Českých Budějovic na zkoušku kapely Orion. Za svými kolegy už nedorazila. Tehdy třiadvacetiletou dívku hledali policisté, rodina, spoluhráči z kapely i nejrůznější senzibilové. Kriminalisté se domnívali, že buď emigrovala, nebo se stala obětí násilného trestného činu.

Její známí byli tehdy přesvědčeni o tom, že útěk za hranice Petra rozhodně neplánovala. Měla doma slušně rozjetou kariéru, několikrát vystupovala i v televizi, venku navíc nikoho neměla. Vědělo se ale o ní, že ráda a často stopovala. Kam zmizela krásná zpěvačka?

Po 30 letech případ připomněli novináři. A Petřin spoluhráč z kapely Jan Vála se znovu noří do vzpomínek… Nebylo to tehdy všechno nějak jinak? Nepřehlédli jsme něco? Jsou Petřiny písničky a fotky to jediné, co nám tady zanechala? O tom všem je další série z cyklu Kriminální případy Čech, Moravy a Slezska s názvem Zmizení krásné zpěvačky.

Autorem scénáře je českobudějovický novinář a publicista Antonín Pelíšek, který se už dlouhá léta věnuje psaní „soudniček“ pro nejrůznější noviny. Režie této pětidílné série se ujala Martina Schlegelová, rozhlasová a divadelní režisérka, umělecká šéfka činohry Jihočeského divadla. Do příběhu o zmizení krásné zpěvačky obsadila Jiřího Untermüllera, Petra Červinku a Natálii Drabiščákovou.

Spustit audio