Zpěvák David Deyl natočil vánoční píseň se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu a sborem

16. prosinec 2019

Premiérové odvysílání písně Somewhere In My Memory v provedení Davida Deyla, Dětského pěveckého sboru Českého rozhlasu a SOČRu jste mohli slyšet v pondělní Humoriádě společně s reportáží z kostela svatých Cyrila a Metoděje v pražském Karlíně, kde se k písni natáčel videoklip.

Mezi vánočními hity letos přibyla i jedna zajímavá novinka. Zpěvák David Deyl nahrál spolu se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu a Dětským pěveckým sborem Českého rozhlasu známou píseň Somewhere In My Memory z oblíbeného vánočního filmu Sám doma II. V pátek 13. prosince se k nahrávce v kostele svatých Cyrila a Metoděje v pražském Karlíně dotáčel videoklip.

Nahrávka je originální mimo jiné i tím, že píseň Somewhere In My Memory dosud nebyla natočena ve spojení sólového zpěváka, dětského sboru a velkého symfonického orchestru. Píseň byla nahrána v originálním textu. Ostatně její autor, americký skladatel John Williams, k překladům nedává autorská práva.

David Deyl - Somewhere in My Memory (From *Home Alone*)

hudba: John Williams

text: Leslie Bricusse

vocal: David Deyl

orchestr: Symfonický orchestr Českého rozhlasu

sbor: Dětský sbor Českého rozhlasu

Natáčení vánoční písničky Davida Deyla s rozhlasovým orchestrem SOČR a Dětským pěveckým sborem ve studiu

Písnička se bude v našem vysílání objevovat každý den a budete ji moci slýchat až do vánočních svátků.

autor: tif | zdroj: Český rozhlas Region

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.