Zpěvák Vlasta Horváth se do Vranova přiženil z blízkých Čerčan. Těší ho tamní klid a krásná příroda

8. říjen 2021

Zpěvák Vlasta Horváth, vítěz druhé řady talentové pěvecké soutěže Česko hledá Superstar, se narodil ve Vlašimi. Dětství pak prožil v Senohrabech a později v Čerčanech. Když po vítězství v Superstar naskočil do showbyznysu, všichni mu radili, aby se přestěhoval do Prahy. On ale vyslyšel přání svojí manželky Markéty a přesunul se za ní do nedalekého Vranova. A dnes je za to rád.

Dětství měl Vlasta Horváth podle svých slov idylické. „My jsme byli čtyři bráchové, oba rodiče pracovali na dráze a byli tam hodně, takže se víceméně střídali ve dveřích, ale my s bráchama jsme si vystačili. Měli jsme sice skromné, ale rozhodně naplněné dětství,“ vzpomíná zpěvák.

Od malička prý inklinoval k přírodě, hlavně k lesu. „Mým hrdinou byl v té době Robin Hood, a tak jsem celé dny lítal po lese, měl jsem luk a šípy, stavěl jsem bunkry. Byl jsem tím doslova posedlý. Byl to můj ráj,“ dodává.

Vlasta Horváth a Pavel Vítek

Do Vranova se pak přiženil. „Potkal jsem Markétu hodně brzy, jsme spolu už nějakých 26 let. Chodíval jsem za ní pěšky z Čerčan, protože jsem tehdy ještě neměl auto. A byla to spousta nachozených kilometrů. A tak jsme se postupem času sestěhovali,“ říká Vlasta Horváth. Původně chtěl pro sebe a svoji ženu postavit dům, kde by byli jenom sami dva. „Ale pro ni to bylo nepředstavitelné, tak jsem se přizpůsobil. A dneska jsem ve Vranově opravdu rád.“

Hned za domem mají les, je tam i krásný rybník. A hlavně je tam klid. „Je to klasická vesnice s jednou hospodou. Je to přesně tak, jak to mám rád, jak si to představuju,“ říká zpěvák. Vděčný je i za krásnou přírodu kolem Vranova. „S rodinou můžu vyjet na Konopiště, na Jemniště nebo přes Hvězdonice na Baštírnu. Tam je skvělé koupání u řeky, kde je i ubytování pro trampy. Je to místo, kde dobře vaří, kde člověk dostane všechna ta dobrá nezdravá jídla a dobré pivo.“

Jak se vyvíjela jeho pěvecká kariéra po absolvování soutěže, jak si užil účinkování v rockové opeře a jak se dostal k tomu, že učí na Mezinárodní konzervatoři Praha, se dozvíte při poslechu celého pořadu.

Spustit audio